Şırnak'ta 13 asker şehit oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta operasyon yapan time bomba ve uzun namlulu silahlarla saldıran PKK'lı teröristler, bir astsubay ve 12 askeri şehit etti. Saldırıda 3 asker de yaralandı. Olaydan sonra güvenlik güçleri bölgede hava destekli geniş çaplı bir operasyon başlatırken, sınırda teröristlerin kaçış noktaları top atışına tutuldu.

Güvenlik güçlerine hain saldırı dün saat 14.30 sıralarında Şırnak'ın Gabar Dağı'nda yapıldı. Bolu Komando Tugayı'ndan bölgeye geçici görevle gelen ve Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı olarak görev yapan 13 kişilik tim, son günlerde operasyonların yoğunlaştığı Gabar Dağı'nda devriye görevi yaparken, kalabalık bir PKK'lı grubun saldırısına uğradı. Teröristler askerlerin üzerine el bombası atıp, ardından gizlendikleri yerlerden uzun namlulu silahlarla çapraz ateş açtı. Saldırıda timdeki bir astsubay ve 12 asker şehit oldu.

Hava destekli operasyon

Saldırının duyulmasının ardından bölgeye birlik sevk edilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı. Hava destekli operasyon devam ederken, bölgeye Özel Harekât timleri indirildi. Teröristlerin kaçış noktaları tutulurken, sınır boyundaki birlikler teyakkuza geçirildi. Şırnak ve Hakkari'de de sınır boyundaki birlikler teröristlerin kaçış noktalarını top atışına tuttu.

Hakkâri'nin Irak sınırındaki ilçesi Çukurca'da da sınırın sıfır noktasında konuşlanan birlikler, teröristlerin kaçış noktalarında önlem aldı. Çukurca'da bulunan 3'üncü Komando Taburu ve 21'inci Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı askeri birlikler, Irak sınırına yaklaşık 40 dakika boyunca top ateşi açtı. Top sesleri Çukurca'da duyuldu.

Genelkurmay açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı'ndan olayla ilgili şu açıklama yapıldı: "Şırnak bölgesinde görev yapan birliğe 07 Ekim 2007 tarihinde terör örgütü tarafından yapılan saldırıda 13 Silahlı Kuvvetler mensubu şehit edilmiştir. Terör örgütü mensupları yurt içerisinde operasyon birliklerimizle, yurtdışına kaçış noktalarında ise ateş destek vasıtasıyla takip edilmektedir. Terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerde ortaya çıkan bu tablo, mücadele azmimizi ve kararlılığımızı daha da artırmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyrulur."

Gül, Büyükanıt'ı aradı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu 13 askerin şehit olması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı telefonla arayarak, olayla ilgili bilgi aldı ve başsağlığı dileklerini iletti. Gül, ayrıca yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 1 ay önce ziyaret ettiğim Şırnak bölgesinde görevli bir birliğimize terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda, ülkemizin huzurunu, milletimizin güvenliğini sağlamak amacıyla görev yapan 13 askerimizin şehit edilmesi hepimizi derinden sarsmış, bizlere büyük bir acı yaşatmıştır. Terörün acımasızlığını, insanlık dışı vahşet ve şiddet isteğini ortaya koyan bu saldırı, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Terörü yaratanlar, besleyenler ve ona destek olanlar bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında hiç bir güç duramayacaktır."

Başbakan Erdoğan, Şırnak'ta 13 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'a başsağlığı telgrafı gönderdi.

Bahçeli: Sıcak takip şart

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Gerek duyulması halinde, yapılacak sıcak takibin sınır ötesini de kapsayacak şekilde ve izin almaksızın icra edilmesi artık meşru hale gelmiş bulunmaktadır. Hiçbir ortaklık veya işbirliği mazereti bir tek vatan evladının hayatından daha kıymetli sayılamaz" dedi.

Baykal: Lanetliyorum

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, Şırnak'ta yaşanan çatışmada 13 askerin şehit olması nedeniyle yayımladığı mesajda, "13 askerimizi şehit eden terör örgütünü lanetliyor, şehitlerimize rahmet, ailelerine ve ulusumuza, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı diliyorum" dedi.

35 teröristin 23'ü Şırnak'ta

GENELKURMAY Başkanlığı'nın internet sitesindeki bilgilere göre 7 Eylül-7 Ekim 2007 tarihleri arasında 35 terörist ölü ele geçirildi. Bir aylık süre içinde en çok teröristin öldürüldüğü yer ise Şırnak oldu. Güvenlik güçleri bu kentte 23 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi. Son bir ayda yurt genelinde 17 terörist sağ olarak yakalanırken, 8 terörist ise teslim oldu.

Sivil minibüsü taramışlardı

BİR hafta önce Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Altınsu Mahallesi'nden Beşağaç köyüne su getirme çalışması yapan köylüleri taşıyan minibüsün, köye dönüşü esnasında bir grup terör örgütü mensubu tarafından yolu kesilerek ateş açılmıştı. Açılan ateş sonucunda, 5 geçici köy korucusu, 2 gönüllü köy korucusu ve 6 sivil vatandaş hayatını kaybetmiş, 1 gönüllü köy korucusu ve 1 sivil vatandaş yaralanmıştı.

Ajanslar 'acil' koduyla duyurdu

ULUSLARARASI haber ajansları PKK'lı teröristlerin 13 askeri şehit etmesini abonelerine "acil" koduyla duyurdu. Fransız Haber Ajansı (AFP), saldırıyı gerçekleştiren PKK terör örgütünün 1984 yılından beri yaklaşık 37 bin kişinin ölümüne yol açtığını hatırlatarak, "uluslararası camianın büyük bir kısmı tarafından 'terörist grup' olarak kabul edilen PKK ülkenin güneydoğusunda kanlı bir harekât yürütüyor" yorumunu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber